8 Ocak 2015 Perşembe

Akne Lekeleri ve izleri

  Akne izleri ve lekeleri nasıl tedavi edilir, akne izi geçirme cilt lekesi türlerinden olan akne lekesi tedavisi konularında bir alıntı daha yaptığım yazının hepinize faydalı olmasını umuyorum.

 

Akne


Pürüzsüz bir cilt herkesin hakkı. Cildinizdeki akne leke iz ve çukurlarını giderecek yöntemi sizle paylaşacağım. Önde akne nedir, akne lekesi, akne izi ve ekne çukurlarını açıklayalım. Akne tıp dilinde (acne vulgaris) olarak adlandırılan sivivilceye verilen bir diğer isimdir. Akne derinin kıl köklerinde bulunan yağ bezelerinin çeşitli hormonal ve başka durumlarla daha fazla yağ salgılaması sonucu "Propionibacterium acnes" isimli bakterinin cilt üzerinde bu yağ içinde üreyerek kıl köklerinin üzerini tıkaması sonuncu oluşan cilt problemidir. Akne yani sivilce en çok yüzde olmakla birlikte sırtta boyunda, göğüste ve kollarda görülür.


Akne Lekeleri


Akne lekeleri aknelerden sonra açığa çıkan cilt lekeleridir. Aknelerden sonra ciltte renk değişikliği oluşur genllikle ciltte kabarıklık veya çukur şeklinde oluşur. Akne lekeleri cilt üzerinde kozmetik olarak insanların istemedikleri bir durumdur. Konuyla ilgili sivilce lekelerine çözüm yazıma bakabilirsiniz.

Akne İzleri


Akne izleri tıpkı akne lekeleri gibi aknelerden sonra açığa çıkmız akne lekeleridir. Daha uzun süre geçmeyen akne lekelerinden sonra akne izleri oluşur. Akne izleri cilt üzerinde daha çok çukur ve gözenek genişlemesi olarak görülür.

Akne Çukurları


Sivilceler yani aknelerin boyu büyürse o akneden sonra ciltte aknenin izi olarak derin çukurlar oluşur. Akne çukurları insanları oldukça etkileyen bir sorundur, bir çok insanda kozmetolojik ve psikolojik olarak olumsuz etkileri vardır. Konuyla alakalı olarak sivilce çukurlarına çözüm yazıma bakabilirsiniz.

Akne Leke ve Çukurlarının Tedavisi


Cildinizdeki bu leke iz ve çukurlarının giderilmesi imkansız değildir. Kimyasal peeling yaparak bu iz leke ve çukurları giderebilirsiniz. Kimyasal peeling yaptığınızda cildinizdeki derinin en üst katmanını soyarsınız böylece cilt kendisini yeniler. Yenilenen cilt sorunları ortadan kaldırır. İz leke ve çukurların derinliğine bağlı olarak bu yenileme işlemini 2 ila 10 seans arası yaparsanız cildinizdeki iz, leke ve çukurluklarını giderirsiniz.

Kiyasal peelingi güzellik merkezlerinde seansı 100 lira ile 200 lira arasında değişen fiyatlara yaptırabilirsiniz. Ayrıca güvenle evde kendinizde bu kimyasal peeling asitlerini satın alarak kullanabilirsiniz.

Evde Kimyasal Peeling Yapmak Güvenli Mi


Evde kendi kendinize kimyasal peeling yapabilirsiniz, kimyasal peeling asidini bir dokktorun sizin yüzünüze sürmesiyle sizin sürmeniz arasında ödeyeceğiniz ücret dışında bir fark yoktur. Bu asitler üst deriyi soydukları için ciltte kalıcı lekeler, izler veya hasar bırakmaz. TCA peeling yaptıktan sonra cildinizdei kabuğu kendiniz soymazsanız, sigara dumanına maruz bırakmazsınız ve çeşme suyu yerine damacana suyu kullanıp tarif edeceğim merhemleri kullanırsanız iz bırakmaz. Zaten asiti güzellik merkezinde doktora da yaptırsanız aynı özeni ve bakımı yapmalısınız. Yani asit uygulaması değil sonrasındaki bakım önemlidir. Asit güvenle üst deriyi soyar, sonrasında alttan gelen taze deri hassastır ve iyi bakmak lazımdır.


TCA Nasıl Uygulanır


Bu tarz izler için %20 tca ile başlamanız daha doğrudur bu izler daha belirgindir sonrasında oranı arttırırsınız. Konuyla ilgili uygulama ve kabımı yazdığım tca sivilce izlerini geçirme yazıma bakabilirsiniz 

TCA Satışı


TCA asiti www.doakimya.com sitesinden satın alabilirsiniz. Piyasadaki en saf ve ekonomik asiti o site satıyor.
 
Zaman Ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim. Yazımı sosyal medyada paylaşırsanız sevinirim.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder